Hoe maken wij een nieuw sieraad?

Zoals we al eerder aangaven maken wij uw sieraad van A tot Z helemaal zelf in huis. Samen met u hebben we een ontwerp gemaakt dat wij dan weer omzetten in bijvoorbeeld uw ring, oorbellen of hanger.

Het ‘gieten’ van het edelmetaal doen we zelf in ons atelier. De meeste edelsmeden doen dit niet zelf omdat het gietproces veel tijd in beslag neemt en heel nauw komt. We gieten met een vacuüm gietmachine dus kunnen ook zeer goede resultaten garanderen als we met uw eigen materiaal werken. In onze gietmachine kunnen we al met hele kleine hoeveelheden edelmetaal gieten. Dus ook met alleen uw eigen goud om uw sieraad extra persoonlijk te maken.

Na het gieten volgt de afwerking van en afhankelijk van het soort sieraad en het model nog een keer passen. Dit passen doen we zodat we zeker weten dat de maten juist zijn en dat we kunnen beginnen met het zetten van stenen en eventueel de handgravure. Deze handgravure bieden we onze klanten als extra service aan bij elke ring. En mocht u nog niet direct weten of u wel een handgravuren in uw sieraad wilt? Geen probleem dan doen we dat later toch alsnog!

Als het afwerken en de handgravure klaar zijn is uw sieraad klaar om opgehaald te worden en ook daar maken we graag iets leuks van. Hoe we dat doen, verklappen we nog niet want dat passen we elke keer weer aan aan de gelegenheid waarvoor het sieraad is en aan u persoonlijk! De ene keer met toeters en bellen, de andere keer met gepast respect. We hebben elkaar dan al een aantal keer gezien en weten tegen die tijd, als het goed is, wat u op prijs zult stellen.