Wat doen wij?

Raeven Edelsmeden is een allround edelsmederij, met andere woorden we doen alles dat met edelmetalen en edelstenen te maken heeft. Alles? Ja echt alles!

Een uitleg van wat alles is, is hier natuurlijk wel handig want we realiseren ons heel goed dat de meeste mensen geen weet hebben van het totale proces van het maken of repareren van een sieraad. Hoeft ook niet, daar zijn wij voor maar het is toch leuk om een beetje te weten hoe de dingen in zijn werk gaan. Ook transparantie naar onze klanten toe vinden we namelijk belangrijk!

Reparaties

Om te beginnen met de reparaties die we voor onze klanten doen…..niets dat u bij ons brengt ter reparatie gaat bij ons de deur uit, alle werkzaamheden aan uw sieraad worden in huis gedaan. Hiervoor hebben we natuurlijk alle benodigde apparatuur in huis van diverse soldeer branders en een PUK (een puntlasser) tot apparatuur om te vergulden en rodineren. Ook stenen zetten en handgraveren doen we in huis, in zowel oude als nieuwe sieraden. Zelf vinden we het erg prettig dat er niets met de post of koeriers weggestuurd hoeft te worden naar steenzetters of andere specialisten. Ten eerste weet u dat uw spullen veilig bij ons blijven en ten tweede scheelt dat flink in de kosten. In principe hebben we voor elk denkbare reparatie de apparatuur in huis dus een “nee” zult u niet snel krijgen bij ons.

Het aanpassen van een bestaand sieraad

Veel mensen hebben sieraden waar herinneringen aan zitten maar die toch niet meer helemaal naar wens zijn. Ook daar kunnen we wat mee! We kunnen zo’n sieraad aanpassen door er veranderingen aan aan te brengen. Denkt u hier bijvoorbeeld aan het aan elkaar zetten van twee trouwringen of een hangertje of een oorbel zo aan te passen dat deze op een ring gezet kunnen worden.

In het geval van het aanpassen van een bestaand sieraad gaan we extra voorzichtig te werk en overleggen we elke stap heel goed met u. U laat iets dierbaars vermaken en dat moet wel precies naar wens zijn. Het is echter wel vaak zo dat we moeten roeien met de riemen die we hebben dus dat niet altijd alles zomaar mogelijk is. Maar zolang er enige twijfel is blijven we liever van uw sieraad af, pas als we allemaal zeker zijn van wat er moet gebeuren en wat het resultaat gaat zijn, beginnen we aan uw sieraad.

Het ontwerpen van een sieraad

Het ontwerpen van een sieraad is een heel ander verhaal, daarin kunnen we een aantal kanten op. We kunnen werken vanuit een idee dat u aanbrengt maar we kunnen ook samen gaan zitten en zo tot een ontwerp komen. U kunt zelf aangeven wat u mooi vindt, eventueel uw edelstenen bij ons uitzoeken en zelfs aangeven wat uw budget is. Met al deze gegevens proberen wij dan een ontwerp voor u te maken dat bij u past.

Van ons krijgt u geen tekening maar een één op één pasmodel zodat u precies weet hoe uw sieraad eruit zal gaan zien. Dit zal meestal in was zijn dus aanpassingen en veranderingen zijn altijd mogelijk. We vinden het heel belangrijk dat iedereen de deur uit gaat met het sieraad dat hij of zij ook echt wil hebben en vragen onze klanten dan ook om zich uit te spreken. Een wasmodel is snel aangepast of opnieuw gemaakt maar een gouden of zilveren ring opnieuw maken is een ander verhaal. We kunnen veel aanvoelen maar niemand in zijn of haar hoofd kijken!

Pas als we er samen uit gekomen zijn wat we precies gaan maken, voor welke prijs en u daar een akkoord voor heeft gegeven beginnen we aan uw sieraad.

We kunnen uw sieraad van nieuw goud of zelfs fairtrade goud maken, als u dat zou willen, maar we kunnen ook uw eigen goud recycleren. Dat scheelt een hoop in de kosten voor u én is een stuk beter voor het milieu. Ook uw eigen edelstenen kunnen gebruikt worden in een sieraad. Zo kunt u dierbare spullen recyclen tot een nieuw en eigentijds sieraad. Daarbij kan het u flink wat schelen in de prijs want alles dat u al heeft hoeft u natuurlijk niet bij ons te kopen.

Handgraveren

Handgraveren is eigenlijk een vak apart maar ook dat doen we zelf, als enige in Maastricht. Inmiddels bewaren we deze exclusiviteit voor onze zelfgemaakte sieraden en voor speciale erfstukken waarin een gravure aangepast dient te worden.

Stenen zetten

Ook alle soorten en vormen edelstenen zetten doen we in huis. Dat kan in uw eigen bestaande sieraden en met uw eigen stenen maar ook met bij ons gekochte stenen. Als u zelf geen edelstenen heeft dan kijken we samen in onze voorraad edelstenen of we gaan specifiek op zoek naar de steen van u wensen. Ook hier zijn weer vele mogelijkheden, te veel om op te noemen dus daarvoor is het raadzaam om ons eens een bezoekje te brengen in de winkel.

In 2017, 2019, 2021 en 2022 heeft Ludy aanvullende opleidingen gevolgd in onder andere micropavé diamant zetten. Met deze manier van zetten lijken diamanten nóg mooier en groter en is er tussen de stenen in bijna geen goud meer zichtbaar. Een ring met micropavé gezette diamanten is adembenemend mooi!